Vlakglas (Enkelglas)

 

 


Enkelglas:

Leverbaar in diktes van 2 t/m 19 mm in verscheidende kleuren en afmetingen.

Isolatieglas Isolatieglas heeft een isolerende werking. Door het koel houden van gebouwen in de zomer en door te voorkomen dat er ‘s winters warmte ontsnapt onstaat er een comfortabel leefmilieu. Zie ook de pagina“isolatiewaarden”

kcTTJV

Gehard glas:

Heeft een grote weerstand tegen mechanische en thermische schokken.

Dit glas wordt dan ook toegepast op plaatsen waarbij glas net even sterker moet zijn. Bijvoorbeeld in interieur beglazingen, liggende dakbeglazing, of in publiek toegankelijke ruimtes.

In geval van breuk valt het glas uiteen in duizenden kleine fragmenten zonder scherpe randen.

 

Gelaagd glas: (veiligheidsglas)

Heeft een anti-doorval beveiliging. Deze anti-doorval beveiliging wordt verkregen door toepassing van een of meerdere plastic tussenlagen van polyvinylbutyral (PVB folie) die een opmerkelijke weerstand, adhesie en elasticiteit bieden, tussen twee of meer glas bladen.

 

Figuurglas: (decoratieve glas)

Wordt toegepast in binnen- en buitendeuren, douchecabines, interieurglas en scheidingswanden.

Op figuurglas is aan één zijde een decoratief motief in het glasoppervlak aangebracht. Het kan in diverse kleuren worden geleverd, blank, brons, groen, blauw, violet, rood of geel. Hierdoor is het ideaal voor decoratieve toepassingen waarvoor een zekere intimiteit gewenst is.

 

Draadglas:

D.m.v. een ingelegd draadraster worden glasscherven in geval van breuk bijeen gehouden. Dit is een belangrijke reden dat draadglas vaak wordt toegepast op plaatsen waar de kans op glasschade groter is dan gemiddeld. Maar er zijn meer voordelen van draadglas als voorbeeld kan worden genoemd brandwerende en inbraakvertragende eigenschappen. Alle typen draadglas zijn verkrijgbaar in blanke uitvoering, sommige figuurglas soorten zijn eveneens leverbaar met een ingelegd draadraster.